bernardjzammit

Barnsbury, London - Private Residence - Before & After

XAMI
3 years ago
last modified: 3 years ago

Barnsbury, London - Private Residence Renovation


XAMI were appointed by a young couple back in 2016 to provide designs for an interior renovation project on their newly purchased apartment in a beautiful Victorian terrace in Barnsbury, London.

The interior hadn't been properly renovated since the late 1970's and was in much need of modernisation. Due to the limitations of space (41sqm), careful consideration with layout and specification had to be implemented to make sure that the couple could make as much use out of the space as possible without it looking overly cluttered.

Smaller spaces are always a fun challenge and after much discussion with the clients during the concept design phase, a simple material and colour palette, paired with minimalist functional living & kitchen joinery was executed to create a bright homely space. The partition between the kitchen and living room was removed with much care, with the advice of a structural engineer, always important when removing any wall, even if it is a stud partition, in old properties.

The bathroom was also a great challenge, and resulted as a good example of how to negotiate tight spaces. The bathroom measures 1.9m X 1.6m. A greater perception of space is created by integrating joinery into the wall and floating the sanitaryware, sink and pan, off the floor.

We hope you enjoyed reading about our project as much as we did designing it!

Please feel free to get in touch if you require any advice with your project.

Bernard

Founder of XAMI

Photo Credits: Adam Scott (Houzz Photography Pro)

Comments (7)

United Kingdom
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.