amberth

Before & After: A generic kitchen to a space that exudes personality

Amberth
3 years ago

Amberth managed the design and build of this kitchen in Commercial Road, London.


Before the kitchen renovation, the space felt uninspiring due to the commercial design. Also, there was a lot of unused space that was not easily accessible due to the obstruction of the wall. We transformed the space by introducing a minimalistic design and a distinctive colour palette.


To create more space, part of the wall was removed and this allowed the kitchen to flow into the living room area. The wall units on the back wall were replaced with a to a laminate finish which juxtapose the white gloss lacquer wall units to create balance in the space. Composite stone set against a glass splash back adds a raw edge to this polished kitchen and contrasts to the solid wood breakfast bar. As the client enjoys socialising and entertaining in the space, a small white built in wine fridge was introduced to store wine bottles.


Most times, we do not recommend wooden flooring in a kitchen however this time we did introduce this feature to join the kitchen and dark colour brown of the living room area.




Comments (9)

United Kingdom
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.