Search results for "Glass Balcony Floor" in Home Ideas

Winn Wittman Architecture
Winn Wittman Architecture
Winn Wittman Architecture A.I.A.
This is an example of a large contemporary glass railing balcony in Austin with a roof extension.
West of Market
West of Market
Rhodes Architecture + Light
- Completed: 2007 - Project Location: Kirkland, WA - Project Size: 2611 SF + 553 (Garages) - Project Cost: $269/SF - Photographer: Michael Shopenn The custom West of Market Residence, located in Kirkland, Washington, is simple yet formal and sophisticated. The residence sits on an urban 7500 square foot lot with views of Lake Washington. The owners are a professional and a Japanese garden designer. The roofline of the residence and the simple Portland cement plaster and stained clear western red cedar create an archetypal image of “house”. The West of Market Residence has a formal entrance facing the street and layered gardens, terraces, and balconies facing the private rear yard. A cedar trellis under the overhanging roof at the master suite lends an outdoor feeling to a southern garden balcony. The owners wanted to incorporate a number of flower and vegetable gardens into the residence. This was done through tiered planters, planted paths, and lower garden spaces. The interiors feature three bedrooms and bathrooms, a formal entry hall, office, and open living-dining-kitchen space. Dark, almost black, stained quarter-sawn oak cabinetry contrasts light walls and flooring on the interior of the house. Coffered ceilings, glass, maple floors, and integral lighting result in light Mediterranean spaces complemented with natural stone tile, mosaics and colored glass fixtures. The owners of the West of Market Residence worked with Peter Opsahl Structural Engineers, Robin Freeman, Interiors, LightWire, Lighting Design, and Bender Chaffee Construction alongside Rhodes Architecture + Light. Construction was completed in 2009.
Modern Bellevue Condo
Modern Bellevue Condo
Seattle Staged to Sell and Design LLC
Inspiration for a medium sized contemporary balcony in Seattle with a roof extension.
Jungle House
Jungle House
Accoya Wood
Accoya was used for all the superior decking and facades throughout the ‘Jungle House’ on Guarujá Beach. Accoya wood was also used for some of the interior paneling and room furniture as well as for unique MUXARABI joineries. This is a special type of joinery used by architects to enhance the aestetic design of a project as the joinery acts as a light filter providing varying projections of light throughout the day. The architect chose not to apply any colour, leaving Accoya in its natural grey state therefore complimenting the beautiful surroundings of the project. Accoya was also chosen due to its incredible durability to withstand Brazil’s intense heat and humidity. Credits as follows: Architectural Project – Studio mk27 (marcio kogan + samanta cafardo), Interior design – studio mk27 (márcio kogan + diana radomysler), Photos – fernando guerra (Photographer).
Casa Lluvia Blanca
Casa Lluvia Blanca
House + House Architects
Nestled into the quiet middle of a block in the historic center of the beautiful colonial town of San Miguel de Allende, this 4,500 square foot courtyard home is accessed through lush gardens with trickling fountains and a luminous lap-pool. The living, dining, kitchen, library and master suite on the ground floor open onto a series of plant filled patios that flood each space with light that changes throughout the day. Elliptical domes and hewn wooden beams sculpt the ceilings, reflecting soft colors onto curving walls. A long, narrow stairway wrapped with windows and skylights is a serene connection to the second floor ''Moroccan' inspired suite with domed fireplace and hand-sculpted tub, and "French Country" inspired suite with a sunny balcony and oval shower. A curving bridge flies through the high living room with sparkling glass railings and overlooks onto sensuously shaped built in sofas. At the third floor windows wrap every space with balconies, light and views, linking indoors to the distant mountains, the morning sun and the bubbling jacuzzi. At the rooftop terrace domes and chimneys join the cozy seating for intimate gatherings.
Solid Stainless Steel Balcony with Glass Floor
Solid Stainless Steel Balcony with Glass Floor
Bradfabs Ltd
Bradfabs fabricated this balcony to a high specification of 316 Grade Stainless Steel, and toughened laminated glass balustrade but an extra feature is the flooring. The customer didn't want to lose light underneath the balcony so he requested laminated glass flooring. Bradfabs simply increased the thickness of the glass to enable this to happen! Designed, Fabricated and installed by Bradfabs in Rugby
Balcony with Glass Floor
Balcony with Glass Floor
Bradfabs Ltd
One of our balcony floors showing composite decking and Structural Glass Flooring
Design ideas for a small contemporary balcony in Devon with no cover.
Contemporary Bathroom
Contemporary Bathroom
Threefold Architects
Design ideas for a contemporary bathroom in London with a freestanding bath and dark hardwood flooring.
Bellasimo Project
Bellasimo Project
STUDIO YAMINI
Photo of a contemporary metal railing balcony in Ahmedabad with a potted garden and a roof extension.
Glass Railing - Contemporary
Glass Railing - Contemporary
Mullet's Aluminum Products
Photo of a large contemporary back patio in Tampa with a living wall, a roof extension and concrete slabs.
The Picture Frame House
The Picture Frame House
DSDG Architects
The concept began with creating an international style modern residence taking full advantage of the 360 degree views of Sarasota downtown, the Gulf of Mexico, Sarasota Bay and New Pass. A court yard is surrounded by the home which integrates outdoor and indoor living. This 6,400 square foot residence is designed around a central courtyard which connects the garage and guest house in the front, to the main house in the rear via fire bowl and lap pool lined walkway on the first level and bridge on the second level. The architecture is ridged yet fluid with the use of teak stained cypress and shade sails that create fluidity and movement in the architecture. The courtyard becomes a private day and night-time oasis with fire, water and cantilevered stair case leading to the front door which seconds as bleacher style seating for watching swimmers in the 60 foot long wet edge lap pool. A royal palm tree orchard frame the courtyard for a true tropical experience. The façade of the residence is made up of a series of picture frames that frame the architecture and the floor to ceiling glass throughout. The rear covered balcony takes advantage of maximizing the views with glass railings and free spanned structure. The bow of the balcony juts out like a ship breaking free from the rear frame to become the second level scenic overlook. This overlook is rivaled by the full roof top terrace that is made up of wood decking and grass putting green which has a 360 degree panorama of the surroundings. The floor plan is a reverse style plan with the secondary bedrooms and rooms on the first floor and the great room, kitchen and master bedroom on the second floor to maximize the views in the most used rooms of the house. The residence accomplishes the goals in which were set forth by creating modern design in scale, warmth, form and function.
Contemporary Home, Bude, Cornwall UK
Contemporary Home, Bude, Cornwall UK
The Bazeley Partnership
A contemporary home design for clients in Bude that featured south-facing balconies maximising the sea views, whilst also creating a blend of outdoor and indoor rooms. The spacious and light interior incorporates a central staircase with floating stairs and glazed balustrades. Revealed wood beams against the white contemporary interior, along with the wood burner add traditional touches to the home, juxtaposing the old and the new. - See more at: http://www.bazeley-architects.co.uk/projects_homes/contemporary-home-bude/ Photos by Alison White on behalf of The Bazeley Partnership
Slater Architects
Slater Architects
Slater Architects
Contemporary two floor house exterior in Sydney.
Coldwater Studio
Coldwater Studio
Casey Hughes Architects
Photography: Nicole Katz
This is an example of a small contemporary balcony in Los Angeles with a roof extension.
Fall House
Fall House
Fougeron Architecture FAIA
Photo by Joe Fletcher
Inspiration for a medium sized contemporary balcony in San Francisco with a roof extension.
Twin Peaks Glass Deck
Twin Peaks Glass Deck
Jetton Construction, Inc.
Jensen Architects - Mariko Reed Photography
Inspiration for a contemporary terrace in San Francisco.
Uptown Penthouse
Uptown Penthouse
ALTUS Architecture + Design
This sixth floor penthouse overlooks the city lakes, the Uptown retail district and the city skyline beyond. Designed for a young professional, the space is shaped by distinguishing the private and public realms through sculptural spatial gestures. Upon entry, a curved wall of white marble dust plaster pulls one into the space and delineates the boundary of the private master suite. The master bedroom space is screened from the entry by a translucent glass wall layered with a perforated veil creating optical dynamics and movement. This functions to privatize the master suite, while still allowing light to filter through the space to the entry. Suspended cabinet elements of Australian Walnut float opposite the curved white wall and Walnut floors lead one into the living room and kitchen spaces. A custom perforated stainless steel shroud surrounds a spiral stair that leads to a roof deck and garden space above, creating a daylit lantern within the center of the space. The concept for the stair began with the metaphor of water as a connection to the chain of city lakes. An image of water was abstracted into a series of pixels that were translated into a series of varying perforations, creating a dynamic pattern cut out of curved stainless steel panels. The result creates a sensory exciting path of movement and light, allowing the user to move up and down through dramatic shadow patterns that change with the position of the sun, transforming the light within the space. The kitchen is composed of Cherry and translucent glass cabinets with stainless steel shelves and countertops creating a progressive, modern backdrop to the interior edge of the living space. The powder room draws light through translucent glass, nestled behind the kitchen. Lines of light within, and suspended from the ceiling extend through the space toward the glass perimeter, defining a graphic counterpoint to the natural light from the perimeter full height glass. Within the master suite a freestanding Burlington stone bathroom mass creates solidity and privacy while separating the bedroom area from the bath and dressing spaces. The curved wall creates a walk-in dressing space as a fine boutique within the suite. The suspended screen acts as art within the master bedroom while filtering the light from the full height windows which open to the city beyond. The guest suite and office is located behind the pale blue wall of the kitchen through a sliding translucent glass panel. Natural light reaches the interior spaces of the dressing room and bath over partial height walls and clerestory glass.
Addition/Remodel of Historic House in Palo Alto
Addition/Remodel of Historic House in Palo Alto
Cathy Schwabe Architecture
View from master bedroom to deck. Cathy Schwabe Architecture. Photograph by David Wakely. Contractor: Young & Burton, Inc.
This is an example of a contemporary bedroom in San Francisco with feature lighting.
House Bloomsbury
House Bloomsbury
Stiff and Trevillion
Kilian O'Sullivan Upstairs sitting-room viewed from the study. The visible window cill downstairs is the kitchen
Photo of a scandinavian home office in London with white walls, light hardwood flooring, no fireplace, a built-in desk and beige floors.
Los Altos, CA - Lundy Ln.
Los Altos, CA - Lundy Ln.
M. Designs Architects
Contemporary at its best, open space, millennial style bedroom with a glass ceiling and open staircase and natural light flows all around the first and second floors
United Kingdom
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.