Janet Bligh Garden Designs
7 Reviews

Front garden, Haslemere, Surrey

This newly cleared space, wrapped around by a driveway, was the perfect blank canvas for a new planting scheme. A pathway leads from the garden gate to the house. Plants soften the hard landscaping and the mix of shrubs, perennials, and specimen trees ensure a colourful scheme all year round. As the ground drops on the approach to the house, the choice of plants was crucial to provide flowering interest at eye level where the wall is at its highest, and low spreading plants flop over the wall to soften the edges. Curved Beech hedges create a structural framework within the lawn, and traditional paving materials (crazy paving & gravel) were chosen to tie in with the style of the house. Garden lights illuminate the path & its central focal point.
Project Year: 2015
Country: United Kingdom
Front garden, Surrey
0 Saves | 0 Questions
Steps up to path leading from house to garden entrance, flanked by soft perennial planting and ornamental grasses. Photos: Janet Bligh
EmbedQuestion
Front garden, Surrey
1 Save | 0 Questions
Planting above the wall was chosen to create colour, texture and interest at different levels as the ground drops away. Photo:Janet Bligh
EmbedQuestion
Front garden, Surrey
1 Save | 0 Questions
Blues & yellows with some dark red were the predominant colours in this scheme. Photo: Janet Bligh
EmbedQuestion
Front garden, Surrey
0 Saves | 0 Questions
A long path with sections of crazy paving and gravel edged in sandstone, leads to the house. Photo: Janet Bligh
EmbedQuestion
Front garden, Surrey
0 Saves | 0 Questions
Curving Beech hedges enclose the central section of the area, adding height & structure. Photo: Janet Bligh
EmbedQuestion
Front garden, Surrey
0 Saves | 0 Questions
Views across the new garden space which is wrapped around by a circular driveway. Photo: Janet Bligh
EmbedQuestion
Front garden, Surrey
0 Saves | 0 Questions
Specimen trees and large shrubs provide flowering & foliage interest throughout the season. Photo: Janet Bligh
EmbedQuestion
Front garden, Surrey
0 Saves | 0 Questions
Formerly planted with large trees, this newly cleared space has been planted with sun-loving, drought-resistant planting to create a colourful route from the garden gate to the front door. Photo: Janet Bligh
EmbedQuestion