Bona LighthouseCountry Living Room

Quartz Photography

Small country living room in Other. —  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 1 question
sarahbatty wrote:25 January 2016
  • PRO
    Emma Clanfield Design Ltd

    Can't remember where I ordered from but search for A18 Thonet bentwood chairs and you will find them.

What Houzz contributors are saying:

kateburt
Kate Burt added this to How to Houzz: Buying and Sourcing Products21 August 2017

1. Look out for green or white tagsClick onto and hover over this photo – and lots more around the platform – and you’ll see a Houzz green tag (white if you’re using the app), hanging off one of those bentwood Thonet chairs.Click it and you’ll find product info and a link to purchase. Simple!

annatobin
Anna Tobin added this to 10 Different Ideas for Internal Doors14 December 2015

Draw the curtainsInternal doorways don’t have to be solid. A floor-skimming curtain sweeping across a doorway gives an instantly romantic and historic feel to a room. In this Scottish bolthole, rich teal curtains are tied back to give a glimpse into the room beyond. When drawn, the bedroom will really feel cut off from the rest of the world.

joannasimmons
Jo Simmons added this to Houzz Tour: A Converted Scottish Lighthouse on the Shores of Loch Ness3 February 2015

The space adjoining the lighthouse, which had been used as stables and a materials store, is now a separate holiday let. ‘I wanted this space to retain some feeling of the previous use, without being clichéd,’ says Emma. There were some planning restrictions, such as keeping part of the cobbled floor, and this led to including the exposed stone wall, too. ‘It all suggested a semi-industrial feel for the space,’ says Emma, ‘but then I added comfort with the soft furnishings.’

joannasimmons
Jo Simmons added this to Decorating: How to Incorporate Tactile Stone into Your Scheme9 December 2014

Expose on two surfacesThis room is in the stable block of a lighthouse in northern Scotland. Part of the planning consent requested a patch of the original cobbled floor was kept and, because the wall was so attractive, the designer decided to keep it exposed, too, with the old stone flooring adjoining. The wall was cleaned, repaired and repointed, and where the door was broken through to the bedroom, it was built up on each side of the doorway. The whole building had to be gutted during renovation work, but this wall is an authentic element, helping to preserve the character of the building.

What Houzz users are commenting on:

aleoliveri
Alejandra Oliveri added this to Garden6 February 2020

Colours, hangings from the walls. Casita

webuser_20838485
Wendy Darlongton added this to KITCHEN / DINING AREA13 May 2019

It would be nice to fit in a cosy round table if space for casual family dining as well as the big table for entertaining

People who liked this photo also liked
Bona Lighthouse
Bona Lighthouse
Bona Lighthouse
Bona Lighthouse
Country Cottage Kitchen
Bona Lighthouse
Bona Lighthouse
Bona Lighthouse
Living Rooms with Similar Colours
Beverly Hills
POLYZOI
Hillside House
Tiburon Custom Home
San Francisco Residence
Новое Ар деко
Promenade
Casa JRQZ
United Kingdom
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.