Houzz Logo Print

Hallway Ideas and Designs

Ferndale: Mid-century four bedroom single story home
Ferndale: Mid-century four bedroom single story home
Muchmore DesignMuchmore Design
A wall of iroko cladding in the hall mirrors the iroko cladding used for the exterior of the building. It also serves the purpose of concealing the entrance to a guest cloakroom. A matte finish, bespoke designed terrazzo style poured resin floor continues from this area into the living spaces. With a background of pale agate grey, flecked with soft brown, black and chalky white it compliments the chestnut tones in the exterior iroko overhangs.
Best of Houzz 2024: The results are in!
St John Street
St John Street
Emil Eve ArchitectsEmil Eve Architects
A sensitive remodelling of a Victorian warehouse apartment in Clerkenwell. The design juxtaposes historic texture with contemporary interventions to create a rich and layered dwelling. Our clients' brief was to reimagine the apartment as a warm, inviting home while retaining the industrial character of the building. We responded by creating a series of contemporary interventions that are distinct from the existing building fabric. Each intervention contains a new domestic room: library, dressing room, bathroom, ensuite and pantry. These spaces are conceived as independent elements, lined with bespoke timber joinery and ceramic tiling to create a distinctive atmosphere and identity to each.
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
Bournemouth Contemporary Home
Bournemouth Contemporary Home
Steven Dance PhotographySteven Dance Photography
Contemporary home in Bournemouth, Dorset. Photos by www.stevendance.com
Downland Barns
Downland Barns
McLean QuinlanMcLean Quinlan
Nestled into a hillside, this timber-framed family home enjoys uninterrupted views out across the countryside of the North Downs. A newly built property, it is an elegant fusion of traditional crafts and materials with contemporary design. Our clients had a vision for a modern sustainable house with practical yet beautiful interiors, a home with character that quietly celebrates the details. For example, where uniformity might have prevailed, over 1000 handmade pegs were used in the construction of the timber frame. The building consists of three interlinked structures enclosed by a flint wall. The house takes inspiration from the local vernacular, with flint, black timber, clay tiles and roof pitches referencing the historic buildings in the area. The structure was manufactured offsite using highly insulated preassembled panels sourced from sustainably managed forests. Once assembled onsite, walls were finished with natural clay plaster for a calming indoor living environment. Timber is a constant presence throughout the house. At the heart of the building is a green oak timber-framed barn that creates a warm and inviting hub that seamlessly connects the living, kitchen and ancillary spaces. Daylight filters through the intricate timber framework, softly illuminating the clay plaster walls. Along the south-facing wall floor-to-ceiling glass panels provide sweeping views of the landscape and open on to the terrace. A second barn-like volume staggered half a level below the main living area is home to additional living space, a study, gym and the bedrooms. The house was designed to be entirely off-grid for short periods if required, with the inclusion of Tesla powerpack batteries. Alongside underfloor heating throughout, a mechanical heat recovery system, LED lighting and home automation, the house is highly insulated, is zero VOC and plastic use was minimised on the project. Outside, a rainwater harvesting system irrigates the garden and fields and woodland below the house have been rewilded.
4207 Augusta Avenue, Richmond VA
4207 Augusta Avenue, Richmond VA
Richmond Hill Design + BuildRichmond Hill Design + Build
Charming and timeless, 5 bedroom, 3 bath, freshly-painted brick Dutch Colonial nestled in the quiet neighborhood of Sauer’s Gardens (in the Mary Munford Elementary School district)! We have fully-renovated and expanded this home to include the stylish and must-have modern upgrades, but have also worked to preserve the character of a historic 1920’s home. As you walk in to the welcoming foyer, a lovely living/sitting room with original fireplace is on your right and private dining room on your left. Go through the French doors of the sitting room and you’ll enter the heart of the home – the kitchen and family room. Featuring quartz countertops, two-toned cabinetry and large, 8’ x 5’ island with sink, the completely-renovated kitchen also sports stainless-steel Frigidaire appliances, soft close doors/drawers and recessed lighting. The bright, open family room has a fireplace and wall of windows that overlooks the spacious, fenced back yard with shed. Enjoy the flexibility of the first-floor bedroom/private study/office and adjoining full bath. Upstairs, the owner’s suite features a vaulted ceiling, 2 closets and dual vanity, water closet and large, frameless shower in the bath. Three additional bedrooms (2 with walk-in closets), full bath and laundry room round out the second floor. The unfinished basement, with access from the kitchen/family room, offers plenty of storage.
Elmbrae
Elmbrae
Colin Cadle PhotographyColin Cadle Photography
Inner upstairs hallway at this super cool and stylishly remodelled Victorian Villa in Sunny Torquay, South Devon Colin Cadle Photography, Photo Styling Jan Cadle

Hallway Ideas and Designs

Devon Farmhouse
Devon Farmhouse
Woodford Architecture and InteriorsWoodford Architecture and Interiors
Richard Downer This Georgian property is in an outstanding location with open views over Dartmoor and the sea beyond. Our brief for this project was to transform the property which has seen many unsympathetic alterations over the years with a new internal layout, external renovation and interior design scheme to provide a timeless home for a young family. The property required extensive remodelling both internally and externally to create a home that our clients call their “forever home”. Our refurbishment retains and restores original features such as fireplaces and panelling while incorporating the client's personal tastes and lifestyle. More specifically a dramatic dining room, a hard working boot room and a study/DJ room were requested. The interior scheme gives a nod to the Georgian architecture while integrating the technology for today's living. Generally throughout the house a limited materials and colour palette have been applied to give our client's the timeless, refined interior scheme they desired. Granite, reclaimed slate and washed walnut floorboards make up the key materials.
1
United Kingdom
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.