Well Street Common
Well Street Common
CairnCairn
Photo of a medium sized eclectic ensuite bathroom in London with a freestanding bath, green tiles, a single sink and a floating vanity unit.
Premium Riverside Renovation
Premium Riverside Renovation
Adrian Design LtdAdrian Design Ltd
This is an example of a contemporary bedroom in Other with grey walls, dark hardwood flooring and brown floors.
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
Epsom - Ground Floor Refurb
Epsom - Ground Floor Refurb
Lime Showrooms Ltd.Lime Showrooms Ltd.
Inspiration for a contemporary kitchen in Surrey.
Born & Bred Studio - Lovely Kitchen, Dining and Kids space, Harrow on the Hill
Born & Bred Studio - Lovely Kitchen, Dining and Kids space, Harrow on the Hill
Born & Bred StudioBorn & Bred Studio
A spacious Victorian semi-detached house nestled in picturesque Harrow on the Hill, undergoing a comprehensive back to brick renovation to cater to the needs of a growing family of six. This project encompassed a full-scale transformation across all three floors, involving meticulous interior design to craft a truly beautiful and functional home. The renovation includes a large extension, and enhancing key areas bedrooms, living rooms, and bathrooms. The result is a harmonious blend of Victorian charm and contemporary living, creating a space that caters to the evolving needs of this large family.
Contemporary 3 Bed London Apartment
Contemporary 3 Bed London Apartment
Matthews Rea InteriorsMatthews Rea Interiors
The main bedroom continues with the natural palette, with texture and various finishes layered to add interest.
Inspiration for a medium sized contemporary master bedroom in London with beige walls, carpet and beige floors.
Sevenoaks House
Sevenoaks House
Tye ArchitectsTye Architects
Client’s brief A modern replacement dwelling designed to blend seamlessly with its natural surroundings while prioritizing high-quality design and sustainability. It is crafted to preserve the site's openness through clever landscape integration, minimizing its environmental impact. The dwelling provides five bedrooms, five bathrooms, an open-plan living arrangement, two studies, reception/family areas, utility, storage, and an integral double garage. Furthermore, the dwelling also includes a guest house with two bedrooms and one bathroom, as well as a pool house/leisure facility. Programme The original 72-week programme was extended due to COVID and lockdown. Following lockdown, there were issues with supplies and extra works were requested by the clients (tennis court, new landscape, etc.). It took around two years to complete with extra time allocated for the landscaping. Materials The construction of the building is based on a combination of traditional and modern techniques. Structure: reinforced concrete + steel frame External walls: concrete block cavity walls clad in natural stone (bonded). First floor has areas of natural stone ventilated facade. Glazing: double glazing with solar protection coating and aluminium frames. Roof and terraces: ceramic finish RAF system Flooring: timber floor for Sky Lounge and Lower Ground Floor. Natural stone for Upper Ground Floor and ceramic tiles for bathrooms. Landscape and access: granite setts and granite stepping stones. Budget constraints The original project had to be adjusted which implied some value engineering and redesign of some areas including removing the pond, heated pool, AC throughout. How the project contributes to its environment Due to the sensitive location within the Metropolitan Green Belt, we carefully considered the scale and massing to achieve less impact than that of the existing. Our strategy was to develop a proposal which integrates within the setting. The dwelling is built into the landscape, so the lower ground floor level is a partial basement opening towards the rear, capturing downhill views over the site. The first-floor element is offset from the external envelope, reducing its appearance. The dwelling adopts a modern flat roof design lowering the roof finish level and reducing its impact. The proposed material palette consists of marble and limestone; natural material providing longevity. Marble stone finishes the lower ground floor levels, meeting the landscape. The upper ground floor has a smooth limestone finish, with contemporary architectural detailing. The mirror glazed box on top of the building containing the Sky Lounge appears as a lighter architectural form, sitting on top of the heavier, grounded form below and nearly disappearing reflecting the surrounding trees and sky. The project aims to minimize waste disposal by treating foul water through a treatment plant and discharging surface water back to the ground. It incorporates a highly efficient Ground Source Heat Pump system that is environmentally friendly, and the house utilizes MVHR to significantly reduce heat loss. The project features high-spec insulation throughout to minimize heat loss. Experience of occupants The clients are proud of the house, the fantastic design (a landmark in the area) and the everyday use of the building.
Embassy Gardens
Embassy Gardens
Burbeck Interiors ltdBurbeck Interiors ltd
Inspiration for a contemporary living room in London with white walls, light hardwood flooring and beige floors.
House refurbishment
House refurbishment
Co&Co ArchitectsCo&Co Architects
Inspiration for a traditional home in West Midlands.
Cotswold Georgian House
Cotswold Georgian House
Melissa Hutcheson InteriorsMelissa Hutcheson Interiors
Inspiration for a contemporary living room in Oxfordshire.
Tincture
Tincture
Unique HomestaysUnique Homestays
Design ideas for a small rural family bathroom in Other with dark wood cabinets, a built-in bath, a one-piece toilet, white tiles, ceramic tiles, white walls, a vessel sink, wooden worktops, white floors, a single sink, a freestanding vanity unit and flat-panel cabinets.
Tring - A luxury bespoke bath and shower room
Tring - A luxury bespoke bath and shower room
Simon Taylor FurnitureSimon Taylor Furniture
Our clients, a couple living in a 200-year-old period house in Hertfordshire, wanted to refurbish their ensuite bathroom with a calm, contemporary spa-style bath and shower room leading from their main bedroom. The room has low vaulted ceilings and original windows so the challenge was to design every aspect to suit the unusual shape. This was particularly important for the shower enclosure, for which the screen had to be made completely bespoke to perfectly fit with the different angles and ceiling heights. To complement the original door, we chose anti-slip porcelain flooring tiles with a timber-look finish which was laid-down above under-floor heating. Pure white was chosen as the only décor colour for the bathroom, with a white bath, white basins, white herringbone shower tiles and a white standalone bespoke vanity, designed and handmade by Simon Taylor Furniture. This features natural polished oak open shelving at the base, which is also used as an accent bath shelf. The brushed satin brass brassware was suggested and sourced by us to provide a stylish contrast and all light fittings are satin brass as well. The standalone vanity features three deep drawers with open shelving beneath and a Miami White worktop within which are two rectangular basins and industrial-style wall taps. Above each basin is a large swivel mirror on an integrated brass mount, a design concept that is both attractive and functional, whilst allowing natural light into the bathroom. Additional shelving was created on either side of the room to conceal plumbing and to showcase all brassware. A wall-hung white WC adds a floating effect and features a flush brass flushing mechanism and a white towel rail adds the finishing touch.
East London Victorian House
East London Victorian House
Monica Tostes DesignMonica Tostes Design
Inspiration for an eclectic kids' bedroom in London with blue walls, light hardwood flooring, beige floors and brick walls.
St John Street
St John Street
Emil Eve ArchitectsEmil Eve Architects
Within the thickness of the library's timber lining is contained deep entrances to connecting spaces. Shifts in floor surface occur at these thresholds, delineating a change in atmosphere and function. A lighter terrazzo is used against rich oak and white and forest green tiles in the family bathroom.
London SW18
London SW18
British Standard by Plain EnglishBritish Standard by Plain English
The second project for Edit 58's Lisa Mehydene, this time in London. The requirement was one long run and no wall cupboards, giving a completely open canvas above the worktops.
Mr & Mrs Edgerton
Mr & Mrs Edgerton
Elite Kitchens ManchesterElite Kitchens Manchester
This is an example of a traditional kitchen in Manchester.
Polished Concrete Floor - Flint colour - York
Polished Concrete Floor - Flint colour - York
Lloyd Concrete CoLloyd Concrete Co
Inspiration for a contemporary kitchen in Other.

28,579,783 Home Design Ideas, Pictures and Inspiration

Camlet Way
Camlet Way
ND StudiosND Studios
Design ideas for a large contemporary carpeted l-shaped glass railing staircase in London with carpeted risers.
1
United Kingdom
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.