Penthouse refurbishment in London’s Financial District.Contemporary Hallway & Landing, London

"I believe that every room deserves a different level of mood and lighting. Where a kitchen must practically be bright and light, a corridor can carry a lot more mood as the only task it fulfils is to travel through. In this case I have added the evening shot of Venice and the mood it carries, and have translated that in the dark wall coverings." The wall covering used is a suede effect called Touch by Stereo.

Photographer: Philip Vile

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has 1 question

What Houzz contributors are saying:

cathyrebecca1
Cathy Rebecca added this to Houzz Tour: A Luxurious Modern Penthouse in the City of London24 February 2015

The stairway is dominated by a near-black suede wallpaper. ‘It’s incredible,’ says Thomas, ‘you just want to touch it. It has such a great texture, you constantly want to glide your hand over it.’ An atmospheric photograph of the gondolas in Venice completes the look, while the glass banister and oak floor blend in unobtrusively. At the end of the hallway is the master suite, with the bedroom and bathroom leading off it to the left, and the dressing room to the right.

United Kingdom
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.