Hill Country ResidenceContemporary Exterior, Austin

Nestled into sloping topography, the design of this home allows privacy from the street while providing unique vistas throughout the house and to the surrounding hill country and downtown skyline. Layering rooms with each other as well as circulation galleries, insures seclusion while allowing stunning downtown views. The owners' goals of creating a home with a contemporary flow and finish while providing a warm setting for daily life was accomplished through mixing warm natural finishes such as stained wood with gray tones in concrete and local limestone. The home's program also hinged around using both passive and active green features. Sustainable elements include geothermal heating/cooling, rainwater harvesting, spray foam insulation, high efficiency glazing, recessing lower spaces into the hillside on the west side, and roof/overhang design to provide passive solar coverage of walls and windows. The resulting design is a sustainably balanced, visually pleasing home which reflects the lifestyle and needs of the clients.

Photography by Andrew Pogue

Inspiration for a contemporary exterior in Austin. —  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

karla_rodriguezdeahumada
Karla Rodriguez de Ahumada added this to Fachada22 Oct 2018

concepto entrada principal elevada, hacia un balcón o voladito y entras por acesso lateral

People who liked this photo also liked
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence
Hill Country Residence

Need help with a Houzz order? Call us on 0808 164 9310 (8am - 5pm GMT excluding weekends)

United Kingdom
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.