Villa CavroisContemporary Dining Room, Lille

Crédit Photo : Virginie Rooses Photographe © 2016 Houzz

Cette maison hors norme, construite dans les années trente pour recevoir la famille Cavrois. Couleurs éclatantes, lignes modernes... Visitez une réalisation monumentale :

-830 m² de terrasse
-27 mètres de longueur pour le bassin de natation
-72 mètres de longueur pour le miroir d’eau

Classé monument historique en 1990 grâce à la mobilisation citoyenne, acquis par l'État en 2001, le gigantesque chantier de restauration mis en oeuvre en 2003 par la DRAC Nord-Pas-de Calais puis repris en 2008 par le Centre des monuments nationaux a été achevé en juin 2015.

Design ideas for a contemporary dining room in Lille. —  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzz contributors are saying:

houzz
Houzz added this to How a Masterpiece of Modern Architecture Was Brought Back to Life6 May 2016

Dining roomSwedish green marble covers the floor and walls of the parents’ dining room. Marble was imported from the original quarry, still in service, to find the same veins.Unprecedented work on artificial lighting was carried out during the building of this avant-garde house by lighting engineer André Salomon. On the ceiling in this room are two reflector staffs that allow for indirect lighting. The mirror on the wall opposite the window boosts the light and offers views of the garden when facing away from the window. Don’t have a dining room on this scale? Discover ways to sneak a dining table in to a tricky space

What Houzz users are commenting on:

kamimura4727
kamimura4727 added this to ロベール・マレ=ステヴァンスの1930年代の名作、カヴロワ邸23 January 2018

ダイニングルーム 夫妻用のダイニングルームの床と壁は、スウェーデン産の緑色大理石で仕上げている。オリジナルの大理石を供給した採石場が今も稼働しており、同じ模様を再現するためそこから輸入した。 時代の最先端を行く邸宅には、照明技師アンドレ・サロモンの手により、かつてない規模の人工照明が取り入れられた。こちらの部屋の天井には、間接正面のため2本の反射器具が取り付けられている。 窓の反対側の壁に取り付けられた鏡が、光を増幅してくれる。また、窓に背を向けていても庭の景色を見ることができる。

kamimura4727
kamimura4727 added this to ロベール・マレ=ステヴァンスの1930年代の名作、カヴロワ邸26 November 2017

ダイニングルーム 夫妻用のダイニングルームの床と壁は、スウェーデン産の緑色大理石で仕上げている。オリジナルの大理石を供給した採石場が今も稼働しており、同じ模様を再現するためそこから輸入した。 時代の最先端を行く邸宅には、照明技師アンドレ・サロモンの手により、かつてない規模の人工照明が取り入れられた。こちらの部屋の天井には、間接正面のため2本の反射器具が取り付けられている。 窓の反対側の壁に取り付けられた鏡が、光を増幅してくれる。また、窓に背を向けていても庭の景色を見ることができる。

kamimura4727
kamimura4727 added this to シンドラーの家26 November 2017

ダイニングルーム 夫妻用のダイニングルームの床と壁は、スウェーデン産の緑色大理石で仕上げている。オリジナルの大理石を供給した採石場が今も稼働しており、同じ模様を再現するためそこから輸入した。 時代の最先端を行く邸宅には、照明技師アンドレ・サロモンの手により、かつてない規模の人工照明が取り入れられた。こちらの部屋の天井には、間接正面のため2本の反射器具が取り付けられている。 窓の反対側の壁に取り付けられた鏡が、光を増幅してくれる。また、窓に背を向けていても庭の景色を見ることができる。

Photos in Villa Cavrois

People who liked this photo also liked
Villa Cavrois
Villa Cavrois
Villa Cavrois
Villa Cavrois
Villa Cavrois
Villa Cavrois
Villa Cavrois
Villa Cavrois
United Kingdom
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.