Chester Place
Chester Place
Atelier ADA Ltd.
Inspiration for a coastal kitchen in London with shaker cabinets, white cabinets, white splashback, stainless steel appliances, an island, white floors and white worktops.
South Shore
South Shore
Pinney Designs
Design ideas for a nautical separated utility room in Boston with white cabinets, grey walls, a side by side washer and dryer, grey floors, white worktops and shaker cabinets.
Dining Room
Dining Room
Oliver Grahame Photography
Medium sized nautical enclosed dining room in Gloucestershire with grey walls, light hardwood flooring and brown floors.
Master bedroom seating area
Master bedroom seating area
Burbeck Interiors ltd
This is an example of a nautical master bedroom in Sussex with white walls, light hardwood flooring and no fireplace.
Island Cottage
Island Cottage
Paul Cashin Architects
Photography by Richard Chivers https://www.rchivers.co.uk/ Island Cottage is an existing dwelling constructed in 1830, in a conservation area at the southern limit of Sidlesham Quay village, West Sussex. The property was highlighted by the local authority as a key example of rural vernacular character for homes in the area, but is also sited in a major flood risk area. Such a precarious context therefore demanded a considered approach, however the original building had been extended over many years mostly with insensitive and cumbersome extensions and additions. Our clients purchased Island Cottage in 2015. They had a strong sense of belonging to the area, as both had childhood memories of visiting Pagham Harbour and were greatly drawn to live on the South Coast after many years working and living in London. We were keen to help them discover and create a home in which to dwell for many years to come. Our brief was to restore the cottage and reconcile it’s history of unsuitable extensions to the landscape of the nature reserve of Sidlesham and the bay of Pagham beyond. The original house could not be experienced amongst the labyrinthine rooms and corridors and it’s identity was lost to recent additions and refurbishments. Our first move was to establish the lines of the original cottage and draw a single route through the house. This is experienced as a simple door from the library at the formal end of the house, leading from north to south straight towards the rear garden on both floors. By reinstating the library and guest bedroom/bathroom spaces above we were able to distinguish the original cottage from the later additions. We were then challenged by the new owners to provide a calm and protective series of spaces that make links to the landscape of the coast. Internally the cottage takes the natural materials of the surrounding coastline, such as flint and timber, and uses these to dress walls and floors. Our proposals included making sense of the downstairs spaces by allowing a flowing movement between the rooms. Views through and across the house are opened up so to help navigate the maze like spaces. Each room is open on many sides whilst limiting the number of corridor spaces, and the use of split levels help to mark one space to the next. The first floor hosts three bedrooms, each of unique style and outlook. The main living space features a corner window, referencing an open book set into the wall at the height of a desk. Log burners, sliding doors, and uncovered historic materials are part of the main reception rooms. The roof is accessible with a steep stair and allows for informal gathering on a grass terrace which gains views far beyond the immediate gardens and neighbouring nature reserve. The external facades have been uplifted with larch cladding, new timber windows, and a series of timber loggias set into the gardens. Our landscaping strategy alleviates flood risk by providing a bung to the garden edge, whilst encouraging native species planting to take over the new timber structure that is directly connected to the house. This approach will help to plant the house in its surroundings, which is vital given the local connection to the Sidlesham Nature Reserve. Throughout the project the client sourced much of the interior finishes and fixtures directly from salvage yards and online second hand boutiques. The house is decorated with reclaimed materials referencing the worn and weary effect of time spent on the beach or at the sea side. Now complete, the house genuinely feels reconciled to its place, a haven for our clients, and an exemplary project for our future clients who wish to link their childhoods with their future homes.
Zephyros
Zephyros
Unique Homestays
Large beach style rectangular swimming pool in Dorset.
Kitchen Island and Breakfast Nook
Kitchen Island and Breakfast Nook
Lauren Shadid Architecture and Interiors
Island color was custom. Countertops are Princess White Quartzite. Light fixtures over island are from Rejuvenation (exact type has been discontinued) Photos by Holly Lepere
Turtle Rock
Turtle Rock
Pure Salt Interiors
Design ideas for a beach style kitchen in Orange County.
Bournemouth Holiday Cottage
Bournemouth Holiday Cottage
Coral Interiors
Photo of a coastal guest bedroom in Dorset.
Holland Park Villa
Holland Park Villa
Turner Pocock
Coastal kids' bedroom in London.
The Sail Loft
The Sail Loft
Motionspot
The accessible bedroom with super-king ‘zip and link' bedroom with en-suite bathroom. The bedroom has glazed, swing back doors onto the outer terrace. Wall reading lights, recessed lighting, bedside tables, chest of drawers, dressing table, chair and clothes hanging rail. Bed risers are available so the bed can be elevated to allow access for a hoist.
Weybridge Home
Weybridge Home
Emma Merry Styling
Photo of a beach style home office in Surrey.
Beach House Twenty-Two
Beach House Twenty-Two
Laura Brophy Interiors
Photo of a nautical kitchen in Orange County.
WIXELS // TOPSHAM
WIXELS // TOPSHAM
Sue Vaughton Photography & Design
Design ideas for a nautical master bedroom in Devon with white walls, carpet and beige floors.
The Brandy Thief
The Brandy Thief
Unique Homestays
Unique Home Stays
Medium sized coastal ensuite bathroom in Devon with a freestanding bath, white walls and white floors.
Vitamin Sea
Vitamin Sea
Annemieke Goldswain-Hein photography
This is an example of a coastal bedroom in Devon.
Loch Rannoch
Loch Rannoch
ZAC and ZAC - Photography
This is an example of a coastal house exterior in London.
Mountain Retreat
Mountain Retreat
Norman Design Group, Inc.
Design ideas for a nautical kitchen in Los Angeles.
Bedrooms by Mary Hannah Interiors
Bedrooms by Mary Hannah Interiors
Mary Hannah Interiors
Photographed by Robert Radifera Photography Styled and Produced by Stylish Productions
Design ideas for a medium sized nautical master bedroom in Other with grey walls, medium hardwood flooring and no fireplace.
United Kingdom
Tailor my experience using cookies

By continuing to browse this site or use this app, I agree the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve its products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more.