Modern House Exterior Ideas and Designs

River House - Riverside New Build in Oxfordshire
River House - Riverside New Build in Oxfordshire
HollandGreen Architecture, Interiors & LandscapesHollandGreen Architecture, Interiors & Landscapes
Modern new build overlooking the River Thames with oversized sliding glass facade for seamless indoor-outdoor living.
Photo of a large and white modern bungalow render detached house in Oxfordshire with a flat roof.
Glovers Barn
Glovers Barn
IQ Glass UKIQ Glass UK
A south facing extension has been built to convert a derelict Grade II listed barn into a sustainable, contemporary and comfortable home that invites natural light into the living spaces with glass extension to barn. Glovers Barn was a derelict 15th Century Grade II listed barn on the ‘Historic Buildings at Risk’ register in need of a complete barn renovation to transform it from a dark, constrained dwelling to an open, inviting and functional abode. Stamos Yeoh Architects thoughtfully designed a rear south west glass extension to barn with 20mm minimal sightline slim framed sliding glass doors to maximise the natural light ingress into the home. The flush thresholds enable easy access between the kitchen and external living spaces connecting to the mature gardens.
Modern House Exterior
Modern House Exterior
This is an example of a modern house exterior in London.
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
Preston Hollow Residence
Preston Hollow Residence
panoramah!panoramah!
This is an example of a modern house exterior in London.
Sevenoaks House
Sevenoaks House
Tye ArchitectsTye Architects
Client’s brief A modern replacement dwelling designed to blend seamlessly with its natural surroundings while prioritizing high-quality design and sustainability. It is crafted to preserve the site's openness through clever landscape integration, minimizing its environmental impact. The dwelling provides five bedrooms, five bathrooms, an open-plan living arrangement, two studies, reception/family areas, utility, storage, and an integral double garage. Furthermore, the dwelling also includes a guest house with two bedrooms and one bathroom, as well as a pool house/leisure facility. Programme The original 72-week programme was extended due to COVID and lockdown. Following lockdown, there were issues with supplies and extra works were requested by the clients (tennis court, new landscape, etc.). It took around two years to complete with extra time allocated for the landscaping. Materials The construction of the building is based on a combination of traditional and modern techniques. Structure: reinforced concrete + steel frame External walls: concrete block cavity walls clad in natural stone (bonded). First floor has areas of natural stone ventilated facade. Glazing: double glazing with solar protection coating and aluminium frames. Roof and terraces: ceramic finish RAF system Flooring: timber floor for Sky Lounge and Lower Ground Floor. Natural stone for Upper Ground Floor and ceramic tiles for bathrooms. Landscape and access: granite setts and granite stepping stones. Budget constraints The original project had to be adjusted which implied some value engineering and redesign of some areas including removing the pond, heated pool, AC throughout. How the project contributes to its environment Due to the sensitive location within the Metropolitan Green Belt, we carefully considered the scale and massing to achieve less impact than that of the existing. Our strategy was to develop a proposal which integrates within the setting. The dwelling is built into the landscape, so the lower ground floor level is a partial basement opening towards the rear, capturing downhill views over the site. The first-floor element is offset from the external envelope, reducing its appearance. The dwelling adopts a modern flat roof design lowering the roof finish level and reducing its impact. The proposed material palette consists of marble and limestone; natural material providing longevity. Marble stone finishes the lower ground floor levels, meeting the landscape. The upper ground floor has a smooth limestone finish, with contemporary architectural detailing. The mirror glazed box on top of the building containing the Sky Lounge appears as a lighter architectural form, sitting on top of the heavier, grounded form below and nearly disappearing reflecting the surrounding trees and sky. The project aims to minimize waste disposal by treating foul water through a treatment plant and discharging surface water back to the ground. It incorporates a highly efficient Ground Source Heat Pump system that is environmentally friendly, and the house utilizes MVHR to significantly reduce heat loss. The project features high-spec insulation throughout to minimize heat loss. Experience of occupants The clients are proud of the house, the fantastic design (a landmark in the area) and the everyday use of the building.
Passive house in Exeter
Passive house in Exeter
SNT WINDOWS & DOORSSNT WINDOWS & DOORS
london architects, minimalist, minimalist windows, passie house, exterior design
Red modern bungalow brick detached house in London.
Cloverhill Farm
Cloverhill Farm
Carol Kurth Architecture + InteriorsCarol Kurth Architecture + Interiors
Architecture as a Backdrop for Living™ ©2015 Carol Kurth Architecture, PC www.carolkurtharchitects.com (914) 234-2595 | Bedford, NY Photography by Peter Krupenye Construction by Legacy Construction Northeast
Port Ludlow House
Port Ludlow House
FINNE ArchitectsFINNE Architects
The Port Ludlow Residence is a compact, 2400 SF modern house located on a wooded waterfront property at the north end of the Hood Canal, a long, fjord-like arm of western Puget Sound. The house creates a simple glazed living space that opens up to become a front porch to the beautiful Hood Canal. The east-facing house is sited along a high bank, with a wonderful view of the water. The main living volume is completely glazed, with 12-ft. high glass walls facing the view and large, 8-ft.x8-ft. sliding glass doors that open to a slightly raised wood deck, creating a seamless indoor-outdoor space. During the warm summer months, the living area feels like a large, open porch. Anchoring the north end of the living space is a two-story building volume containing several bedrooms and separate his/her office spaces. The interior finishes are simple and elegant, with IPE wood flooring, zebrawood cabinet doors with mahogany end panels, quartz and limestone countertops, and Douglas Fir trim and doors. Exterior materials are completely maintenance-free: metal siding and aluminum windows and doors. The metal siding has an alternating pattern using two different siding profiles. The house has a number of sustainable or “green” building features, including 2x8 construction (40% greater insulation value); generous glass areas to provide natural lighting and ventilation; large overhangs for sun and rain protection; metal siding (recycled steel) for maximum durability, and a heat pump mechanical system for maximum energy efficiency. Sustainable interior finish materials include wood cabinets, linoleum floors, low-VOC paints, and natural wool carpet.
Modern is Modern Again in Portola Valley
Modern is Modern Again in Portola Valley
Mark Brand ArchitectureMark Brand Architecture
For this remodel in Portola Valley, California, we were hired to rejuvenate a circa 1980 modernist house clad in deteriorating vertical wood siding. The house included a greenhouse style sunroom which got so unbearably hot as to be unusable. We opened up the floor plan and completely demolished the sunroom, replacing it with a new dining room open to the remodeled living room and kitchen. We added a new office and deck above the new dining room and replaced all of the exterior windows, mostly with oversized sliding aluminum doors by Fleetwood to open the house up to the wooded hillside setting. Stainless steel railings protect the inhabitants where the sliding doors open more than 50 feet above the ground below. We replaced the wood siding with stucco in varying tones of gray, white and black, creating new exterior lines, massing and proportions. We also created a new master suite upstairs and remodeled the existing powder room. Architecture by Mark Brand Architecture. Interior Design by Mark Brand Architecture in collaboration with Applegate Tran Interiors. Lighting design by Luminae Souter. Photos by Christopher Stark Photography.
Lower Road, Salisbury
Lower Road, Salisbury
Footprint Architects LtdFootprint Architects Ltd
Inspiration for a modern house exterior in Dorset.
360°(新築注文住宅)
360°(新築注文住宅)
/360°(納谷新)/360°(納谷新)
This is an example of a medium sized and black modern two floor detached house in Other with wood cladding, a black roof and board and batten cladding.
Kaimana
Kaimana
Innovative Design and Build GroupInnovative Design and Build Group
Design ideas for a white modern two floor detached house in Brisbane with a flat roof.
Front Exterior
Front Exterior
Paradigm HomesParadigm Homes
Experience the epitome of contemporary luxury at Transcendence Terrace. This custom home embodies exquisite design, meticulous craftsmanship, and an unparalleled attention to detail.
Oatley House + Granny Flat
Oatley House + Granny Flat
NTARCHNTARCH
Design ideas for a medium sized and multi-coloured modern two floor detached house in Sydney with stone cladding, a flat roof and a metal roof.
Blue Mountain Modern
Blue Mountain Modern
cgmodern architecturecgmodern architecture
Modern mountain home.
Design ideas for a small and black modern two floor concrete detached house in Denver.
Lafayette Woodlands
Lafayette Woodlands
ODS ArchitectureODS Architecture
In a wooded area of Lafayette, a mid-century home was re-imagined for a graphic designer and kindergarten teacher couple and their three children. A major new design feature is a high ceiling great room that wraps from the front to the back yard, turning a corner at the kitchen and ending at the family room fireplace. This room was designed with a high flat roof to work in conjunction with existing roof forms to create a unified whole, and raise interior ceiling heights from eight to over ten feet. All new lighting and large floor to ceiling Fleetwood aluminum windows expand views of the trees beyond. The existing home was enlarged by 700 square feet with a small exterior addition enlarging the kitchen over an existing deck, and a larger amount by excavating out crawlspace at the garage level to create a new home office with full bath, and separate laundry utility room. The remodeled residence became 3,847 square feet in total area including the garage. Exterior curb appeal was improved with all new Fleetwood windows, stained wood siding and stucco. New steel railing and concrete steps lead up to the front entry. Front and rear yard new landscape design by Huettl Landscape Architecture dramatically alters the site. New planting was added at the front yard with landscape lighting and modern concrete pavers and the rear yard has multiple decks for family gatherings with the focal point a concrete conversation circle with central fire feature. Everything revolves around the corner kitchen, large windows to the backyard, quartz countertops and cabinetry in painted and walnut finishes. The homeowners enjoyed the process of selecting Heath Tile for the kitchen backsplash and white oval tiles at the family room fireplace. Black brick tiles by Fireclay were used on the living room hearth. The kitchen flows into the family room all with views to the beautifully landscaped yards. The primary suite has a built-in window seat with large windows overlooking the garden, walnut cabinetry in a skylit walk-in closet, and a large dramatic skylight bouncing light into the shower. The kid’s bath also has a skylight slot with light angling downward over double sinks. More colorful tile shows up in these spaces, as does a geometric patterned tile in the downstairs office bath shower. The large yard is taken full advantage of with concrete paved walkways, stairs and firepit circle. New retaining walls in the rear yard helped to add more level usable outdoor space, with wood slats to visually blend them into the overall design. The end result is a beautiful transformation of a mid-century home, that both captures the client’s personalities and elevates the house into the modern age.
Engawa House
Engawa House
Ogawa Fisher ArchitectsOgawa Fisher Architects
Front approach
Modern house exterior in San Francisco.

Modern House Exterior Ideas and Designs

Greenfield House
Greenfield House
Ming ArchitectsMing Architects
Modern house exterior in Singapore.
1
United Kingdom
Tailor my experience with cookies

Houzz uses cookies and similar technologies to personalise my experience, serve me relevant content, and improve Houzz products and services. By clicking ‘Accept’ I agree to this, as further described in the Houzz Cookie Policy. I can reject non-essential cookies by clicking ‘Manage Preferences’.